VVAZ
Intermedis

Klik hier voor
onze diensten

Intermedis A & A

Alarm uit, man verbaasd dat verzekeraar niet vergoedt

Geplaatst op: 19-08-2019, 16:43:27

Een man die een zeer kostbare verzameling postzegels, munten en sieraden in een kluis bewaarde, wist dat hij een geavanceerd alarmsysteem moest aanleggen om de collectie te kunnen verzekeren. Hij wist echter niet dat dit systeem ook aan moest staan.

De man klopte bij klachteninstituut Kifid voor de financiële sector aan toen zijn verzekeraar de schade - €87.500 - weigerde te vergoeden.

Zijn tussenpersoon had hem er nooit op gewezen dat zijn collectie niet verzekerd zou zijn als het alarm uit zou staan, en heeft dus zijn zorgplicht geschonden, vond de man.

Eisen

Het Kifid gaat niet mee in de redenering. Toen de man de verzekering voor zijn collectie afsloot, in 2001, is hem verteld aan welke eisen het alarm moest voldoen. Hij heeft het toen ook aangelegd.

De kluis van de man werd in 2017 gestolen bij een inbraak. De commissie van het Kifid concludeert dat de diefstal veel tijd moet hebben gekost en waarschijnlijk niet plaatshad kunnen vinden als het alarm was afgegaan.

Algemeen bekend

’De commissie is met tussenpersoon eens dat het als feit van algemene bekendheid mag worden verondersteld dat de verzekeraar eist dat het vereiste alarmsysteem ook wordt ingeschakeld.’

Het kan niet van een tussenpersoon worden verwacht dat hij dit ook controleert, vindt het Kifid. De vordering van de man wordt afgewezen.

Bron: www.dft.nl van 19 augustus 2019

Vorige pagina